ODRŽANI TRENINZI “UPRAVLJANJE VREMENOM I OSTVARIVANJE CILJEVA” TE “PODUZETNIČKI TRENING”

U siječnju smo nastavili s održavanjem treninga kako bi osnažili nezaposlene osobe s invaliditetom za aktivno traženje posla u okviru Savjetovališta za osobe s invaliditetom za tržište rada jednakih mogućnosti. Jako nam je drago što je dvoje naših sudionika pronašlo posao, a pridružila nam se i jedna nova sudionica.

Na Treningu upravljanja vremenom i ostvarivanja ciljeva koji je trajao od 14. do 18. siječnja 2019. sudjelovalo je 10 sudionika. Trenerica Maja Katinić Vidović  je neformalnim i iskustvenim metodološkim pristupom kroz vježbe, raspravu i grupni rad obradila teme:  upravljanje vremenom, postavljanje prioriteta, aktivno slušanje, osobni ciljevi, ostvarivanje ciljeva, planiranje i sl.

Od 21. do 25. siječnja 2019. održan je Poduzetnički trening koji je također vodila Maja Katinić Vidović. Obzirom da se još jedna osoba zaposlila, sudjelovalo je ukupno 9 nezaposlenih osoba s invaliditetom. Sudionici su kroz neformalni pristup naučili što to znači biti poduzetnik, kako svoju poslovnu ideju provesti u djelo, koju vrstu poduzeća otvoriti, kako biti uspješan poduzetnik, kako upravljati ljudima te tko je moj idealan kupac. Također, učili su i o marketingu, financijama, prodaji, pregovaranju, poslovnom planu, strateškom planiranju, mogućnostima i utjecaju društvenih mreža.

Svi treninzi su prevođeni na hrvatski znakovni jezik, obzirom da dio sudionika ima oštećenje sluha. Savjetovalište je uspostavljeno u okviru projekta “UP.02.1.1.06.0004 – Jačanje kompetencija osoba s invaliditetom u svrhu prevladavanja socijalne isključenosti i povećanja zapošljivosti” financiranog iz Europskog socijalnog fonda, a nositelj projekta je Savez gluhih i nagluhih grada Zagreba.