PRVI TRENINZI DRUGE GRUPE POLAZNIKA U OKVIRU SAVJETOVALIŠTA ZA OSOBE S INVALIDITETOM ZA TRŽIŠTE RADA JEDNAKIH MOGUĆNOSTI

Kako bi osnažili sudionike druge grupe polaznika, nezaposlene osobe s invaliditetom za aktivno traženje posla na otvorenom tržištu rada, u lipnju smo počeli s treninzima. Od 3. do 7. lipnja 2019. godine, održan je trening usavršavanja komunikacijskih vještina, a od 10. do 14. lipnja 2018. održan je trening pisanja motivacijskog pisma i životopisa. Sudionici su kroz neformalnu edukaciju usavršili komunikacijske vještine – pismene i usmene, radili na odnosima u komunikaciji i prezentacijskim vještinama. Na kraju su pripremili govor u obliku javnog nastupa, naučili rješavati sukobe u komunikaciji te etičke principe. Kroz trening pisanja motivacijskog pisma i životopisa, sudionici su usavršili pisanje molbi i životopisa na način da su naučili prepoznati ključne vještine koje se traže u životopisu, a koje oni posjeduju te na kvalitetan način čitati oglas za posao. Također, na kraju treninga su održane simulacije razgovora za posao nakon kojih su imali individualne konzultacije s voditeljicom treninga. Oba treninga je održala Marcela Velfl, a na treninzima je sudjelovalo 8 osoba s invaliditetom i dugotrajno nezaposlene osobe.

Edukacije se održavaju u  Savjetovalištu za osobe s invaliditetom za tržište rada jednakih mogućnosti koje je uspostavljeno u okviru projekta “UP.02.1.1.06.0004 – Jačanje kompetencija osoba s invaliditetom u svrhu prevladavanja socijalne isključenosti i povećanja zapošljivosti” financiranog iz Europskog socijalnog fonda, a nositelj projekta je Savez gluhih i nagluhih grada Zagreba.