Održana simulacija razgovora za posao za korisnike projekta

U okviru projekta UP.02.1.1.06.0004 – Jačanje kompetencija osoba s invaliditetom u svrhu prevladavanja socijalne isključenosti i povećanja zapošljivosti koji se provodi uz potporu Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. u okviru poziva „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“ organiziran je Sajam poslova koji se održao u prostorijama Saveza gluhih i nagluhih grada Zagreba, 11. prosinca 2019. u 10:30 sati.

Na sajmu poslova sudjelovalo je 10 poslodavaca i 20 nezaposlenih osoba s invaliditetom. Također su prisustvovali i predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Centra za profesionalnu rehabilitaciju „Zagreb“.

Voditeljica savjetovališta, Marija Novina – Nicolescu pozdravila je goste i održala kratku prezentaciju o samom projektu navodeći kako je cilj projekta osnažiti 20 nezaposlenih OSI kroz usvajanje novih znanja i vještina za uspješno uključivanje na tržište rada te prevladavanje socijalne isključenosti. Nakon toga, predstavili su se poslodavci koji već zapošljavaju osobe s invaliditetom, kao primjer dobre prakse te poslodavci koji nemaju zaposlene osobe s invaliditetom, ali ih žele zaposliti. Omogućena je i razmjena kontakata i predstavljanje između zainteresiranih poslodavaca i nezaposlenih osoba s invaliditetom u svrhu njihova zapošljavanja.

Nositelj projekta je Savez gluhih i nagluhih grada Zagreba, a provodi ga s partnerima: Savezom udruga osoba s invaliditetom grada Siska i Udrugom ustanova, drugih pravnih osoba i građana koji provode profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Hrvatske.

Za više o EU fondovima posjetite:

www.esf.hr
www.strukturnifondovi.hr