Savjetovanje

U okviru Savjetovališta za osobe s invaliditetom za tržište rada jednakih mogućnosti postoji mogućnost individualnog savjetovanja.

Individualno savjetovanje je pružanje podrške u obliku razgovora gdje se individualno pristupa svakoj osobi. Individualno savjetovanje obavlja voditelj Savjetovališta za osobe s invaliditetom za tržište rada jednakih mogućnosti s nezaposlenom osobom s invaliditetom. Na prvom savjetovanju se osoba s invaliditetom upoznaje s voditeljem Savjetovališta te ispunjava Obrazac kako bi bila upisana u bazu podataka Savjetovališta. U razgovoru s voditeljem Savjetovališta, nezaposlenoj osobi s invaliditetom se omogućuje identificirati vlastite mogućnosti, kompetencije i interese. Zajedno razgovaraju o motivaciji osobe i definiraju radni potencijal te zanimanja u kojima nezaposlena osoba ima najviše mogućnosti za zapošljavanje. Također, tijekom savjetovanja, definiraju se aktivnosti kojima će nezaposlena osoba s invaliditetom poboljšati svoju zapošljivost. U okviru Savjetovališta se provode treninzi za razvoj vještina za tržište rada kako bi kroz usvajanje novih znanja i vještina nezaposlena osoba s invaliditetom imala više mogućnosti za uspješno uključivanje na tržište rada te prevladavanje socijalne isključenosti. Treninge koji se održavaju u okviru Savjetovališta možete vidjeti ovdje. (može ovdje biti ko link na edukacije)

Individualna savjetovanja održavaju se ovisno o potrebama svake nezaposlene osobe s invaliditetom.

Ako imate potrebu za individualnim savjetovanjem, molimo Vas da se obratite našoj voditeljici Savjetovališta mag.soc.rad. Mariji Novina – Nicolescu i savjetnici za osobe s oštećenjem sluha gđi. Katarini Tonković na  e-mail: ured@sgingz.hrili ured@osi-savjetovaliste.net